Voedingsproject ‘Soep van de maand’ basisschool De Goudakker feestelijk van start gegaan!

Gouda – Op woensdag 30 maart 2022 hebben de leerlingen van basisschool De Goudakker samen met wethouder Michiel Bunnik het startsein gegeven voor het voedingsproject ‘Soep van de maand’.

Maandelijks zal in samenwerking met Gemiva een gezonde soep uitgedeeld worden aan de leerlingen van basisschool de Goudakker. Dit om structureel meer aandacht te geven aan gezondheid op school.

Soepen proeven
Als onderdeel van de feestelijke kick-off konden de leerlingen en hun ouders verschillende soepen proeven op het schoolplein. De soepen zijn gemaakt in samenwerking met de bewoners van Gemiva, een woonvoorziening voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking.

Affiniteit met wonen en sociaal domein
Wonen heeft altijd een rode

Jolijn van der Marel, projectmanager Gouda Goed Bezig: ‘Het is ontzettend leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste reacties zijn op dit initiatief. Een geslaagde kick-off! We hopen uiteindelijk dat er veel Goudse basisscholen gaan volgen!’

Naast de verschillende soepen proeven waren de Healthy Sisters, ambassadeurs van JOGG, op school om een workshop gezonde broodtrommels te verzorgen. Dit om te laten zien dat gezond, ook écht lekker is!

Gouda Goed Bezig
Het voedingsproject Soep van de maand is een initiatief van Gouda Goed Bezig (JOGG). Gouda Goed Bezig is een initiatief van SPORT•GOUDA en zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, willen zij gezond eten én bewegen voor jongeren gemakkelijker maken.