Uitvinders in de dop

Gouda – De eerste Goudse Wetenschapsdag voor jonge onderzoekers van 4 tot 12 jaar, is een succes geworden. Techniekpunt Gouda organiseerde samen met Bibliotheek Gouda deze ochtend in de Chocoladefabriek. Dit is één van de vele activiteiten die plaats gaan vinden in de aanloop naar de techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek.

Afgelopen zaterdag bezochten zo’n 150 kinderen de diverse uitvindersworkshops die varieerden van het ontdekken van atomen en moleculen tot het bekijken van mechanismen van een spinnewiel en oude naaimachines. Professor Proefjes liet de jongsten zien en ervaren hoe ze wonderlijke bellen konden blazen en hoe water ‘vanzelf’ kan lopen. Voor de techneuten was er een workshop technisch lego van Young Engineers en zij leerden verschillende aandrijvingen bouwen. Ondanks de aangescherpte maatregelen is het toch gelukt om zoveel kinderen te verwonderen!
En er is binnenkort nog meer: Tijdens de Roald Dahldag, 10 oktober, kunnen kinderen toverdrankjes brouwen, 19 oktober kan er naar hartenlust geprogrammeerd worden met Lego Spike Prime en vanaf 7 november zijn er wekelijks werkplaatsen waar kinderen kunnen bouwen, uitvinden, ontwerpen en programmeren.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl