The Gouda Shop organiseert een stroopwafelwedstrijd

Tessa van Breda voor haar winkel aan de Lange Tiendeweg in Gouda

Gouda – De laatste zaterdag van juni is, al een aantal jaren, Stroopwafeldag in Gouda. In 2020 is alles echter anders en kunnen we er geen feest van maken. Hoewel, is dat wel zo? Tessa Halm van The Gouda Shop wil 27 juni 2020 niet zomaar voorbij laten gaan en heeft iets leuks bedacht. Een evenement dat de Gouwenaars kan verbinden in hun liefde voor de stad en de stroopwafel.

In het boek “De Wereld van de Stroopwafel” staat een aantal heel bijzondere gerechten rondom de stroopwafel. Onverwacht, spannend, lekker en in sommige gevallen best een uitdaging om zelf te maken. En dát is precies waar het nu om draait. Tessa heeft een zomers stroopwafelrecept in het boek uitgezocht en daagt de Gouwenaars uit dit recept te maken. De gerechten worden vervolgens beoordeeld door een deskundige jury en de winnaar wint een stroopwafelpakket! Bovendien is het de bedoeling de wedstrijd volgend jaar wéér te houden, maar dan met een ander recept. En daarom stelt The Gouda Shop een unieke wisselprijs beschikbaar.

Het Stroopwafeldiertje met de Gouden Wafel mag een jaar lang bij de winnaar logeren, maar volgend jaar willen we haar weer zien bij de wedstrijd. Ze gaat dan mee naar huis met de winnaar van 2021. Jeroen Carol-Visser, de eigenaar van De Goudse Eend, heeft zich bereid verklaard het proeven door de jury bij hem te laten plaatsvinden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het Facebook-evenement van The Gouda Shop. Aanmelden is belangrijk, zodat duidelijk is hoeveel mensen hun inzendingen komen brengen. Het brengen kan op 27 juni tussen 13.00 en 14.00 uur. Brengen inderdaad, want vanwege corona is het de bedoeling dat de deelnemers hun gerecht achter laten bij de jury. Uiteraard gebeurt het proeven niet achter gesloten deuren; dit wordt live gestreamd via de Facebookpagina van The Gouda Shop. De deskundige juryleden zijn: Mike van den Berg (Van Vliet Stroopwafels), Jan Anker (Kamphuisen Siroopwafels) en Ulrike Schmidt, één van de twee schrijvers van het boek, De Wereld van de Stroopwafel.

Deze wedstrijd is onderdeel van een aantal acties van Tessa om haar mede-Gouwenaars te laten zien dat haar winkel er juist voor hen is. The Gouda Shop is een cadeauwinkel en nu er geen (of weinig) bezoekers aan de stad zijn, is het des te belangrijker dat de locals die nog nooit binnen zijn geweest, eens komen kijken. Je zult er geen spijt van krijgen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl