Start verhuur 40 appartementen in Westergouwe

Gouda – Op maandag 14 maart kondigden Rogier Tetteroo, wethouder Wonen van de gemeente Gouda en Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland de start verhuur aan van 40- appartementen in Westergouwe.

Merlien Welzijn: “We zijn ontzettend blij dat we het start verhuur moment nu officieel kunnen bekend maken. Straks overhandigen we de sleutels van deze 50 prachtige, duurzame nieuwbouwwoningen met een betaalbare huurprijs aan de nieuwe huurders. Het zal best even wennen zijn aan de nieuwe duurzame installaties. Onze collega’s staan klaar om hierover goed uitleg te geven. We hebben ook een verhuurbrochure waar veel nuttige informatie in staat. Naast kennismaken met de woning is kennismaken met de buren natuurlijk ook heel belangrijk. Immers, beter een goede buur dan een verre vriend! We wensen onze nieuwe huurders veel woongeluk in deze groene en inclusieve wijk.”

Op de Boerderijkavel realiseert Giesbers, in opdracht van Woonpartners, 2- en 3 kamerwoningen in de sociale sector en vanaf maandag 21 maart kunnen woningenzoekenden zich inschrijven op WoningNet.

Meer informatie over grootte en voorzieningen is op de website: <link: https://www.woonpartners-mh.nl/ik-zoek/nieuwbouw-projecten/gouda/westergouwe-boerderijkavel/> te vinden.

In het appartementengebouw bevinden zich 50 appartementen. Tien van deze appartementen op de begane grond en de eerste verdieping worden door Woonpartners verhuurd aan cliënten van Kwintes voor beschut wonen. Rogier Tetteroo: “Met de sociale huurwoningen en de woningen voor begeleid wonen zijn we erg blij, de vraag hiernaar in Gouda is groot en het levert bovendien een bijdrage aan een grote maatschappelijke opgave van wonen voor iedereen. Westergouwe is een inclusieve wijk en deze nieuwe betaalbare huurwoningen passen daar perfect bij.”

Kandidaat huurders kunnen tot en met 28 maart reageren op de advertentie. Daarna worden de appartementen volgens de geldende regels toegewezen. We verwachten de sleutels in juni 2022 aan de huurders te overhandigen.