PvdA raadslid van Eikelenburg pleit voor meer vrouwelijke straatnamen

Gouda – Ooit gedacht aan vrouwelijke straatnamen? De meeste straatnamen zijn vernoemd naar mannelijke namen. Hoe komt dat? Op die vraag heeft de PvdA in Gouda een antwoord gekregen. De partij vindt dat het wel wat evenwichtiger mag en weet de verdeling nu: 16 procent van de Goudse straten die naar een persoon zijn vernoemd, dragen een naam van een vrouw.

Vanochtend was PvdA-raadslid José Eikelenburg te gast in de studio van Dichtbij. ”Oud PvdA raadslid Marion Suijker en burgerraadslid Beatrijs Lubbers en ik zelf hadden een ludieke actie om de straatnamen eens onder de loep te nemen” vertelt Eikelenburg. ”Wij vroegen ons of hoe straatnamen in stand is gekomen, wie zit in de commissie en hoe gaat dat in zijn werking?”

Zuidplas
Ook in de gemeente Zuidplas is wat te zeggen over ‘vrouwelijke straatnamen’. ”Ik kom vaak in Nieuwerkerk aan den IJssel waar ik familie hebt wonen en ook daar zou best meer vrouwelijke straatnamen mogen komen” aldus de raadslid in Gouda. ”Wellicht is het wat voor mijn collega’s van PvdA in Zuidplas om eens te gaan kijken”.

Bekijk de uitzending van Dichtbij hieronder terug.