In een aantal verpleeghuizen wordt de isolatie van bewoners doorbroken

Het hoge woord was eruit op 19 mei jongstleden. We hebben het over de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, die aankondigede dat verpleeghuizen vanaf 25 mei weer beperkt bezoek mogen toelaten. De deuren gaan dus nog niet wagenwijd open want de minister kwam gelijk met een aantal strikte voorwaarden op de proppen. Een deel van de voorwaarden was in de verpleeghuizen al van kracht maar de belangrijkste is dat in betreffende locaties er geen bewoners verblijven met corona c.q. COVID.

Niet alle locaties van Zorgpartners komen voor deze bezoekregeling in aanmerking
De Raad van Bestuur van Zorgpartner Midden-Holland heeft inmiddels vastgesteld waar de beperkte bezoekregeling kan worden toegepast en tevens al een deel van de contactpersonen van de cliënten door de lokale directies hierover laten inlichten.
Desondanks ziet Zorgpartners deze eerste stap tot het mogelijk maken van persoonlijke communicatie, als een opmaat om straks ook de overige locaties voor bezoek open te kunnen stellen.
De eisen die de minister en dus ook het kabinet stelt liegen er niet om. Dat vergt dan ook extra voorbereidingstijd en zet de leiding van de diverse locatie flink aan het werk. Het gevolg is dat de COVID vrije locaties niet gelijk op 25 mei van de nieuwe regeling gebruik kunnen maken.

Welke locaties van Zorgpartners komen als eerste in aanmerking?
Dat zijn dus de op dit moment CIVID vrije locaties te weten:

  • De Reehorst in Reeuwijk
  • De Waterpoort in Krimpen aan de Lek
  • Floravita in Boskoop
  • Gouwestein, Irishof en Prinsenhof in Gouda
  • Slothoven in Bergambacht
  • Vijverhof in Bodegraven

De directeuren van deze locaties zullen de komende week de eerste contactpersonen van de cliënten benaderen en hen informeren wat de nieuwe beperkte bezoekregeling inhoudt.

Wat is de stand van zaken bij de overige verpleeghuizen van Zorgpartners?
Op dit moment verandert er in deze verpleeghuizen nog niets omdat daar nog cliënten met COVID verblijven. Voor zorgpartner zit er niks anders op dan te wachten op een nieuwe en aangepaste regeling van het kabinet. De Raad van Bestuur zegt goede hoop te hebben dat een dergelijke regeling niet te lang op zich zal laten wachten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl