Gemeenteraadsleden en nachtburgemeester steunen wens kerstboom in regenboogkleuren

Gouda – Uit verschillende hoeken van de Goudse samenleving bestaat de wens om tijdens de komende editie van kaarsjesavond de kerstboom uit Kongsberg te doen ontbranden in regenboogkleuren. Want Gouda zou een stad van en voor iedereen moeten zijn.

Al eerder spraken Jan Geerink (Regenboog Alliantie Gouda) en Lizette Oudijk (ondernemer Gouda en eigenaresse van Cafeetje Heeeurlijk) zich openhartig uit over deze gedachte bij verschillende Gouwenaars. Ook Sophie Heesen, raadslid van PvdA Gouda, en Malou Dusseldorp, nachtburgemeester van Gouda, spraken vol lof over deze steeds groter wordende wens.

Sophie Heese (raadslid PvdA) heeft geen mening over de regenboogboom als de Regenboog Alliantie Gouda of een andere roze partij in Gouda het niet ondersteund. Ondersteunen ze dit wel, dan is Sophie groot voorstander. ”Kerst staat voor samenkomen. Iedereen wil zich dan gehoord en gezien voelen”, aldus Heese.

Malou Dusseldorp (nachtburgemeester Gouda): “Hoe tof zou een regenboogkerstboom zijn! Ik heb vorig jaar eens in de krochten van Gouda meegedacht over een knalroze kerstboom, maar helaas is dat er nooit van gekomen…Ik denk dat het met de regenboogkleuren/rozigheid net zo is als met tequila: te veel bestaat niet!”

En ook fractievoorzitter van D66 Gouda, Evert Bobbeldijk, is zeer positief gestemd: “Gouda is een stad van tolerantie. Dat willen we ook zo veel mogelijk uitstralen. Iedereen hier moet hand in hand kunnen lopen. We hebben natuurlijk het regenboogzebrapad en een regenboog kerstboom zou daar heel mooi bij passen”, aldus Bobbeldijk. Hij zou daarbij ook geen tegenargumenten kunnen bedenken: “Wij zijn ondertussen op de hoogte van deze wens. Ook hier binnen de partij leeft het plan en wij zouden niet inzien waarom deze wens niet door zou kunnen gaan. Ik zou trots zijn als ik tussen de mensen zou staan en de kerstboom in regenboogkleuren zie ontbranden.”

Niet alleen bij ondernemers, maar ook in de gemeente Gouda begint deze wens dus een steeds grotere rol te spelen.