De Goudse Wetenschapsdag in de Chocoladefabriek

Gouda – Op zaterdag 3 oktober organiseren Techniekpunt Gouda en de bibliotheek de eerste Goudse Wetenschapsdag. Dat wordt voor kleuters t/m bovenbouwers in het basisonderwijs een interessante én leuke ochtend! De toegang is gratis , maar je moet je wel aanmelden.

Programma (voor aanmelden zie link)

In de voetsporen van Madame Curie – voor kinderen van 10 t/m 12 jaar
Madame Curie (1867-1934) was de eerste vrouwelijke Nobelprijs winnaar. Door haar snappen wij nu hoe we röntgenfoto’s kunnen maken in het ziekenhuis en ze heeft twee nieuwe atomen ontdekt. Vanzelfsprekend was dit echter niet, als vrouw mocht ze in Polen namelijk niet studeren en werd ze aanvankelijk niet genomineerd voor de Nobelprijs. De wetenschap is toch niks voor vrouwen? Onzin natuurlijk! De wetenschap is voor iedereen! Kom langs tijdens het Weekend van de Wetenschap en treed in de voetsporen van Madame Curie. Maak kennis met de chemie, bouw je eigen moleculen en doe spannende proefjes!

Machines van toen en nu – Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar
Hoe en waarvan wordt kleding gemaakt? En welke machines waren daar vroeger voor nodig? Wat is de brandstof die onze maatschappij draaiende houdt? Kom langs op de mini-wereldtentoonstelling en Professor Carmina geeft antwoord op al deze vragen! Neem ook een kijkje onder de motorkap van een tractor en in de naaimachines van toen en nu! 

Professor Proefjes pakt uit! – Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar
In haar Verwonderlab laat de professor jullie verbazen, kijken, begrijpen en ontdekken! Deze (beetje gekke) professor kan met water en lucht hele bijzondere dingen doen! Kom langs en laat je verrassen tijdens deze workshop!

Young Engineers: Bouw je eigen machine! – Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
Ga aan de slag met technisch lego! Maak kennis met verschillende natuurkundige wetten, over de soorten energie, de werking van tandwielen en transmissie. Pas deze kennis toe in het ontwerp van je eigen machine!

En verder…

Informatiestand voor de werkplaatsen vanaf november 2020
De Goudse Wetenschapsdag is onderdeel van de Goudse Kinderboekenweken.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl