Burgemeester in Gouda sluit drugspand Keizerstraat

Gouda – Burgemeester Pieter Verhoeve heeft vrijdag 19 juni een pand aan Keizerstraat in Gouda voor de duur van 6 maanden gesloten. De politie heeft eerder dit jaar een controle uitgevoerd in de woning. Tijdens de controle is drugshandel waargenomen en is in de woning een handelshoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. De vondsten vormen een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Crimineel gedrag onwenselijk
Criminele organisaties maken veel winst met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo is er bij een hennepkwekerij kans op brand en ontploffing doordat vaak illegaal stroom wordt afgenomen.

Meld drugsoverlast
De gemeente Gouda treedt stevig op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl