Bewoners Souburgh verhuizen naar tijdelijke huisvesting

Gouda – Deze week verhuizen de tachtig bewoners van het huidige Souburgh naar de tijdelijke huisvesting De Rietkraag in Gouda. Dit is de eerste stap die wordt genomen in het proces naar het nieuwe Souburgh dat in 2023 haar deuren opent. Ook na de nieuwbouw blijft Souburgh het centrum in Waddinxveen voor verpleging, verzorging en dagbesteding van bewoners en cliënten; vertrouwde zorg in een nieuwe omgeving.

Verbouwing is nodig
Het huidige gebouw dateert grotendeels uit de jaren zestig en is aan vernieuwing toe. Directeur Sytske Seetz geeft aan dat het huidige gebouw op is: “Het nieuwe Souburgh voldoet straks weer aan alle eisen van deze tijd. De focus ligt op kleinschalig wonen waarbij iedere bewoner een eenpersoonsappartement met eigen wc- en doucheruimte krijgt. Daarnaast biedt ieder appartement de ruimte om complexe zorg te bieden. Souburgh heeft het voornemen om iedere dag vers te koken en hiernaast een sociale wijkfunctie te bekleden. Dat is een belangrijk speerpunt. Straks is het mogelijk dat mensen uit de wijk hier een maaltijd kunnen nuttigen of deelnemen aan activiteiten.”

Dagbesteding
De dagbesteding verhuist tijdens de verbouwing tijdelijk naar het sportcomplex van Voetbalvereniging Be Fair in Waddinxveen. Op deze manier blijft het voor bezoekers en hun mantelzorgers mogelijk om in Waddinxveen van de dagbesteding gebruik te maken. Mensen die aanwezig zijn, komen onder de mensen en nemen – als ze dit willen – deel aan het bruisende verenigingsleven en eten met elkaar.

Souburgh
Souburgh ligt dicht bij de dorpskern van Waddinxveen. Het is een centrum waar cliënten zelfstandig kunnen wonen, met professionele zorg binnen handbereik. Door een veelzijdig activiteitenprogramma, is Souburgh een ontmoetingsplek voor bewoners en senioren uit de omgeving. Souburgh maakt deel uit van Zorgpartners Midden-Holland. Zorgpartners is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland.