Antoniusmavo XL zorgt voor lichtpuntje in coronatijd

Gouda- Sinds de kerstvakantie hebben de leerlingen op het voortgezet onderwijs thuis les in verband met de corona-maatregelen. Leerlingen missen hun vrienden en ‘leuke dingen’ om naar uit te kijken. Daar bedacht docente Esmee Bogaart iets moois op. Zij gaat vanaf school live bakken met de leerlingen thuis.

Esmee Bogaart geeft biologieles en eens per week ook workshops koken tijdens de zogenaamde Top Talent Tijd. Dat zijn blokken waarbij leerlingen kunnen kiezen uit een breed aanbod, zoals sport, green cooking, Art en nog veel meer.

Leerlingen verrassen

De leerlingen kijken altijd uit naar deze afwisselende momenten in de week en vinden het erg jammer dat deze nu niet door kunnen gaan. Dat bracht Esmee op een idee: “Ik ga de komende drie weken met alle brugklasleerlingen live bakken vanuit school. De leerlingen krijgen de komende dagen een bakpakket thuisbezorgd om gezamenlijk een kookopdracht uit te voeren. Zo kunnen ze zich verheugen op iets leuks en afwisselends in deze tijd met veel beperkingen!” Wat de leerlingen precies gaan bakken blijft nog even een verrassing, dat zien de leerlingen tijdens de les”. De eerste bakles start op donderdag 4 februari.

Steun een ander
In het bakpakket zit nog een extra verrassing. De leerlingen gaan iets bakken en krijgen daar cadeauverpakking bij, zodat ze een deel van wat ze maken cadeau kunnen geven aan iemand die ze graag willen verrassen in deze moeilijke tijd, of een hart onder de riem willen steken.