Wethouder Westerdijk reikt eerste kinderboekje Robin en Scrappie uit

Foto: Capelleaandenijssel.nl

Capelle – Wethouder Harriët Westerdijk reikte gisteren, op de eerste dag van de Week van de Duurzaamheid, het eerste exemplaar uit van het kinderboekje ‘Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle’. Kinderen leren hiermee met leuke weetjes duurzame gewoontes te ontwikkelen. Enkele kinderen van groep 7 van Openbare Basisschool De Catamaran ontvingen uit handen van de wethouder een exemplaar. Alle kinderen van de groepen 6 en 7 van de Capelse basisscholen ontvangen het boekje deze week.

Het kinderboekje ‘Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle’ werd gisteren uitgereikt door Wethouder Harriët Westerdijk. (foto: Jan Kok) 

Tijdens de Week van de Duurzaamheid besteden basisscholen in Capelle aandacht aan het milieu en duurzame doelen. Speciaal voor kinderen in groep 6 en 7 heeft het team van Duurzaam Capelle het boekje ‘Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle’ samengesteld. Hierin staan allerlei leuke weetjes hoe kinderen zelf duurzame gewoontes kunnen ontwikkelen. En hoe ze hun omgeving kunnen stimuleren tot slimme en duurzame acties die goed zijn voor het milieu.

Onderwijswethouder Harriët Westerdijk reikte het eerste exemplaar uit aan kinderen van groep 7 van basisschool De Catamaran. “Het is belangrijk om kinderen te betrekken bij duurzaamheid. Wij volwassenen kunnen heel wat leren van de creatieve ideeën die kinderen hebben om de samenleving duurzamer in te richten dan we nu soms doen. En het is heerlijk om met kinderen over zulke belangrijke onderwerpen te praten en na te denken”.

Meer informatie over Robin en Scrappie en de agenda van de Week van de Duurzaamheid is te vinden op de website www.duurzaamcapelle.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl