Meepraten over de plannen voor het Schollebos in Capelle

Capelle – Op woensdag 20 oktober van 11:00 uur tot 15:00 uur zijn de medewerkers van de gemeente die betrokken zijn bij het Schollebos, aanwezig op het evenemententerrein, bij de Watervallei.

Daar gaan zij graag met u in gesprek over de plannen voor het Schollebos onder het genot van een kopje koffie. Ook is er een rondleiding langs de bossen die worden onderhouden. Iedereen is van harte welkom.

Programma

Op deze dag zijn er ook een aantal leuke activiteiten waar u en uw kinderen aan mee kunnen doen. Bij de tent liggen er kleurplaten, potloden en stiften.

Rondleiding

Houdt u van de bossen in het park? En bent u benieuwd wat daarmee gaat gebeuren de komende tijd? Stadsecoloog Matheo Mourik en toezichthouder Henk van Mullem nemen u deze dag mee op excursie. Zij vertellen over het werk dat gaat plaatsvinden in de bossen en hoe we met de natuur meegroeien naar betere bossen voor de toekomst. Om mee te gaan op de excursie kunt u zich melden bij de tent op het evenemententerrein om 11:30 uur of om 13:30 uur. Deze excursie duurt ongeveer 30 minuten.

Activiteit met waterbeestjes

Bart van de Waal van het Centrum voor Natuur en Milieueducatie De Hooiberg organiseert voor de kinderen een Waterbeestjes activiteit. De kinderen gaan onder begeleiding van Bart ontdekken welke beestjes er leven in het water.

Kinderen die mee willen doen kunnen om 13:00 uur of om 14:00 uur naar de tent op het evenemententerrein komen. Vanuit daar wandelen de kinderen met Bart (en de ouders die erbij willen zijn) naar de locatie aan het water. We adviseren om de kinderen oude kleren en laarsjes aan te doen. Als uw kind nog niet kan zwemmen, vragen we u om uw kind te begeleiden.