Medewerkster Rotterdams stembureau weggestuurd

Rotterdam – ‘Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet’ stuurde een medewerkster van een Rotterdams stembureau de wereld in op sociale media. Naar aanleiding van een tweet van Forum van Democratie is de dame in kwestie weggestuurd.

Via Instagram plaatste ze maandag een foto van zichzelf bij het stembureau Argonautenweg met de tekst: “Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet.”

De partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, deelde dinsdag een screenshot van de post op Twitter. “Zo iemand moet dus geen stemmen tellen, gemeente Rotterdam”, schrijft de partij.

De gemeente Rotterdam schrijft in een reactie: “De gemeente heeft per direct het stembureaulid de wacht aangezegd. De gemeente zet haar niet meer in. We hebben haar gevraagd de social media post onmiddellijk te verwijderen. De neutraliteit van onze stembureaumedewerkers moet buiten kijf staan.”

De inmiddels weggestuurde medewerkster betuigt dinsdagmiddag spijt. “Dit was overduidelijk een grap voor iedereen die me kent”, schrijft ze op Instagram. “Een stomme grap natuurlijk, bij een belangrijke functie. Mijn excuses.”