‘Makeover’ van centrale hal IJsseland Ziekenhuis

Capelle – Deze maand start het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel met de renovatie van de centrale hal. De gehele hal tussen de trappenhuizen wordt de komende 6 maanden onder handen genomen, inclusief de receptie en horeca.

”Uiteraard proberen we geluidsoverlast  gedurende deze periode zoveel mogelijk te beperken, maar dat zal helaas niet altijd mogelijk zijn. We vragen bij voorbaat om uw begrip” vertelt een woordvoerder.

Op donderdag 19 november zijn er in de hal de volgende verplaatsingen:

  • Verplaatsing van de ronde rode receptiebalie (in het midden van de hal) naar de huidige beveiligingsloge (aan de Capelse zijde). Patiënten kunnen bij de receptie aan de Capelse zijde een taxi laten bellen.
  • De wachtplaats voor de taxi’s, nabij de rode ronde balie, gaat naar het tijdelijke paviljoen (de ‘screeningstent’) aan de Rotterdamse zijde. In deze ruimte is een aantal wachtplekken gecreeërd. Taxichauffeurs kunnen hier de direct wachtenden ophalen, ze hoeven niet in de rij voor de screening.

Vanaf 23 november zullen gesloten bouwhekken in de hal worden geplaatst.

Een voorproefje hoe het eruit ziet
Aan de Rotterdamse zijde van de hal komt de nieuwe horeca en winkellocatie en aan de Capelse zijde worden de nieuwe receptie en afdeling patiëntenvoorlichting gerealiseerd.

Op het dak van deze functies wordt een nieuwe verdieping gerealiseerd. Hier kan straks door familie, patiënten maar ook personeel een beneden gehaalde koffie gedronken worden, kunnen bezoekers en patiënten op een comfortabele manier met elkaar zitten of wachten op de patiënt bij de OK, IC of dagbehandeling.

(De getoonde afbeelding is een impressie, details kunnen in werkelijkheid afwijken)