KinderLabs plukken de dag én appels

Capelle – Kinderen van KinderLabs Middelwatering en Schollevaar vetrokken naar IJsselstein om daar appels te plukken. De kinderen werden vervoerd door de bus van eredivisieclub Sparta Rotterdam.

In IJsselstein kregen de kinderen tekst en uitleg van jongerenwerker Didi. IJsselstein heeft meer dan 300 verschillende soorten appels, waarmee het de grootste boomgaard is van Europa. Hierna gingen kinderen en begeleiders de boomgaard in om appels te plukken. Van de geplukte appels wordt appelsap gemaakt in de fabriek. De opbrengst hiervan gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

Alle kinderen ontvingen een rugzak met zelf geplukte appels en Oma’s recept om heerlijke appelmoes te maken. Tot slot kregen de kinderen een zelfgemaakt schilderij van Didi, als dank voor het harde werk. Dit schilderij krijgt een mooi plekje krijgen op het KinderLab.

Capelle aan den IJssel telt twee KinderLabs. In Schollevaar, Louvre 1, en in Middelwatering, Reigerlaan 66. De KinderLabs zijn inspirerende plekken waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders terecht voor een compleet aanbod van activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en (talent)ontwikkeling. Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het activiteitenaanbod. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl