IJsseland Ziekenhuis: ‘U wordt ‘gebuzzerd’, wanneer u aan de beurt bent’

Capelle – In de wachtruimtes van het IJsseland Ziekenhuis op de poliklinieken staan de stoelen op de 1,5 meter van elkaar en overal zijn gebloemde schotten tussen zitplaatsen geplaatst. De ruimte blijft echter beperkt en soms is niet te voorkomen dat er meer wachtende mensen zijn. Denk aan een patiënt die iemand meeneemt bij een slechtnieuws gesprek, een oncologisch patiënt of wanneer een patiënt erg verward is en een begeleider meeneemt.

Om toch zo weinig mogelijk mensen in de wachtruimte zelf te hebben, heeft het IJsselland een mooie nieuwe voorziening aangeschaft: buzzers.

Wat is een buzzer?
We kennen de ronde buzzer vooral uit de horeca: om je te laten weten dat je bestelling klaar is. Je bestelt bijvoorbeeld een warm broodje in het restaurant in de dierentuin, je krijgt een genummerde buzzer mee en wacht aan tafel tot deze met knipperende lampjes afgaat als teken dat je je bestelling kunt komen ophalen.

Start gebruik buzzers op hoofdlocatie
In de eerste COVID periode heeft het IJsselland de eerste buzzers aangeschaft en een proef gedaan in polikliniek Nesselande. En dat is de patiënten bijzonder goed bevallen.

Daarom worden de buzzers sinds een paar weken ook op de hoofdlocatie in Capelle ingezet; als start bij polikliniek urologie en daarna ook bij dermatologie, longziekten en cardiologie.

Buzzer werkt eenvoudig
Als de patiënt zich bij de poli heeft gemeld, geeft de polikliniekassistent de patiënt een buzzer mee en vertelt hoe het werkt. De poliassistent zet het cijfer in het systeem en de patiënt kan naar de grote hal om een rustige plek te vinden. Geen haast, de patiënt wordt ruim van te voren weer opgeroepen via de buzzer. Als de buzzer af gaat knipperen de lampjes en klinkt een geluid dat ook via trillingen te voelen is.

Na gebruik wordt de buzzer in een bakje op de balie achtergelaten en weer zorgvuldig gedesinfecteerd voor een volgende gebruiker.