Hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug A16 richting Den Haag afgesloten

Foto: Rijkswaterstaat

Weekend van 2 tot 5 oktober is de verbindingsboog vanaf A16 richting Hoek van Holland dicht en de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug A16 richting Den Haag afgesloten

In verband met de aanleg van snelweg A16 Rotterdam is vanaf vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot en met maandagochtend 5 oktober 05.00 uur de verbindingsboog van de A16 met de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. De naastgelegen doelgroepenstrook voor vrachtverkeer is ook dicht. Verkeer vanaf Dordrecht richting Den Haag wordt omgeleid via Ring Zuid (A15 en A4). Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Hetzelfde weekend wordt er ook gewerkt aan de aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug (A16) in de richting van Den Haag. Verkeer over de brug wordt over de parallelbaan geleid, verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Ring Zuid (A15 en A4). Hulpdiensten en openbaar vervoer kunnen over de brug.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 9 oktober 21.00 uur tot maandag 12 oktober 05.00 uur.

Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina Geplande werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Vaarweggebruikers
De bediening voor de Van Brienenoordbrug is aangepast. Er is geen brugbediening van vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot maandagochtend 5 oktober 05.00 uur. Passage onder het vaste deel van de brug is mogelijk. https://www.vaarweginformatie.nl/frp/main/#/nts/FTM/Rijkswaterstaat-2020-6083

Resterende werkzaamheden Brienenoordbrug
In de volgende weekenden wordt aan de parellelbaan gewerkt van de Van Brienenoordbrug:

  • vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur
  • zaterdag 31 oktober 22.00 uur tot maandag 2 november 05.00 uur.

Ook deze weekenden is er geen brugbediening. Passage onder het vaste deel van de brug is wel mogelijk.

Van Brienenoordbrug
De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug bestaan uit het vervangen van balken.

A16 Rotterdam
De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale A16 Rotterdam verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat in de periode 2019 – 2024 aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis. Tijdens de afsluiting dit weekend werkt De Groene Boog aan de fundering van de toekomstige fly-over over het Terbregseplein.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl