Capelle wil carbidschieten verbieden

Gemeente Capelle aan den IJssel wil rond de jaarwisseling het carbidschieten binnen haar gemeentegrenzen verbieden. Burgemeester Peter Oskam vindt carbidschieten te gevaarlijk, vooral in een dichtbevolkte stad als Capelle. De burgemeester wil daarnaast voorkomen dat zorgmedewerkers en handhavers het tijdens de jaarwisseling nog drukker krijgen door eventuele ongevallen en overlastmeldingen die carbidschieten met zich mee kan brengen. Het voorstel van B&W op het verbod van carbidschieten in Capelle wordt op 14 december besproken in de gemeenteraad.

Om ziekenhuizen te ontlasten geldt er dit jaar een verbod op het afsteken van vuurwerk. Carbidschieten is in trek als alternatief hiervoor en wint nu snel aan populariteit. Inmiddels maken meerdere gemeenten in Nederland haast met het verbieden van carbidschieten.

Burgemeester Peter Oskam: “Carbidschieten is te gevaarlijk, zeker in een dichtbevolkte gemeente als Capelle. Bovendien leidt het tot geluidsoverlast en wil ik voorkomen dat de al zwaarbelaste zorgmedewerkers en handhavers het nog drukker krijgen tijdens deze jaarwisseling.” Voor het verbod past de gemeente de APV aan. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 14 december beslist de gemeenteraad over het voorstel van het college.