Waddinxveen vangt Oekraïense vluchtelingen op

Waddinxeen – Donderdag- op vrijdagnacht komt een bus met ongeveer 50 Oekraïense vluchtelingen aan in Waddinxveen. Wij vangen deze vluchtelingen op in sporthal De Dreef. Hier krijgen zij voor ongeveer een week de eerste noodopvang. We onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de vluchtelingen op langere termijn te huisvesten. 

De vluchtelingen krijgen onderdak in sporthal De Dreef

Deze groep vluchtelingen is naar Nederland gehaald door inwoners die al jaren een band hebben met het dorp Reya (vlakbij Zhitomir) in Oekraïne. Na de bombardering van het dorp sloegen zij op de vlucht en zochten contact met hun kennissen in Waddinxveen. Deze Waddinxveners hebben de gemeente om hulp gevraagd. Wij hebben aangeboden sporthal De Dreef in te richten om de Oekraïners een veilig onderkomen te bieden. Samen met andere organisaties treffen wij voorbereidingen voor de opvang. Voor zover nu bekend bestaat de groep uit meerdere gezinnen en een aantal alleenstaanden. Naast deze bus arriveert later nog een bus met ongeveer 25 vluchtelingen.

Burgemeester Nieuwenhuis: “Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe Waddinxveners hun hart en dorp openstellen voor deze groep mensen. Ik hoop dat deze Oekraïners in deze onzekere en onveilige tijden hier op adem kunnen komen. We gaan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om hen weer vertrouwen in de toekomst te geven.”

Meer informatie over de noodopvang vindt u later vandaag op deze website.

Wilt u helpen?

Burgemeester Nieuwenhuis: “Ik zie een overvloed aan mensen die willen helpen. Op dit moment hebben we genoeg hulp in het algemeen. Ik verwacht dat we in de loop van de week op zoek zijn naar heel specifieke hulp. Als we wat nodig hebben, laten we dat weten via onze website en sociale media.”

Omwonenden en ondernemers krijgen een brief

Omwonenden van sporthal De Dreef en ondernemers in de buurt ontvangen vandaag een brief met meer informatie. Voor sportverenigingen die in sporthal De Dreef sporten, kijkt de gemeente of er alternatieve trainings- en competitieruimte mogelijk is.