Nieuwe deelnemers en regisseur voor preventieakkoord ‘samen voor een gezonder Waddinxveen’

Waddinxveen – De afgelopen maand hebben 3 nieuwe organisaties het lokale preventieakkoord omarmd en ondertekend. Dat zijn Vierstroom Zorg Thuis, de coöperatie Fysiotherapeuten Midden Holland (FTMH) en Fietsmaatjes Waddinxveen.

Zij willen zich inzetten voor een gezonder Waddinxveen, samen met de ruim 40 andere deelnemers uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven. Ellen de Roos regisseert vanaf 1 januari 2022 alle acties rondom het preventieakkoord. Wethouder Brigitte Leferink: “Heel fijn dat het preventieakkoord nu een eigen regisseur heeft. En wat is het mooi dat nieuwe deelnemers zich blijven aanmelden. Zo kunnen we met steeds meer ondernemers, organisaties en verenigingen werken aan een gezonde leefstijl voor alle Waddinxveners.”

Ellen de Roos

Vierstroom Zorg Thuis gaat zich richten op vroegsignalering van kwetsbare inwoners, zoals ouderen. Fysiotherapeuten Midden Holland wil met de huisartsencoöperatie Mediis, zorgverzekeraar VGZ en gemeenten uit de regio aan de slag om overgewicht aan te pakken. Het programma Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), dat onder andere overgewicht aanpakt, wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Vanaf 2022 is het programma ook voor inwoners van Waddinxveen beschikbaar. Praktijk Joosten en Fysiotherapie Groene Hart organiseren de leefstijlbegeleiding samen met diëtisten en sportcoaches. Fietsmaatjes zorgt ervoor dat mensen samen kunnen genieten op de fiets. Zij koppelen vrijwilligers aan inwoners die niet zelfstandig kunnen fietsen. Zo blijft men in beweging en is er tijd voor een praatje.

Ondertekening Praktijk Joosten

Waddinxveen heeft nu twee belangrijke akkoorden

Het Preventieakkoord ‘Samen voor en gezonder Waddinxveen’ en het Sportakkoord ‘Sterk en samen – Gezond en wel – Veel en vaardig’ versterken elkaar. Sinds 2021 is Ellen de Roos de sportregisseur van Waddinxveen. Per 1 januari 2022 is zij ook de preventieregisseur. Haar taak is om het lokale netwerk te versterken en te laten aansluiten bij het preventieakkoord. Zij is de contactpersoon en sparringpartner voor ondernemers, organisaties en verenigingen die zijn aangesloten of willen aansluiten bij het preventieakkoord. Ook gaat Ellen de Roos de aanpak van eenzaamheid in Waddinxveen trekken.

Ondertekening Fysiotherapie Groene Hart