Hefbrug Waddinxveen afgesloten op zondag 31 oktober

Waddinxveen – De provincie Zuid-Holland werkt aan de hefbrug in Waddinxveen op zondag 31 oktober 2021. De brug is tussen 06.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s avonds afgesloten voor schepen en gemotoriseerd wegverkeer.

Voor het wegverkeer is een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van één voetpad over de brug.

De nieuwe kabels, die tijdens het onderhoud in de zomer zijn aangebracht, worden opnieuw gespannen. Dit is nodig, omdat nieuwe kabels altijd weer iets uitrekken. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zorgt de provincie ervoor dat de bruggen veilig en in goede staat blijven.

Voor gemotoriseerd wegverkeer is een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars gebruikmaken van één van de voetpaden over de brug. Fietsers moeten hier verplicht afstappen. De verkeershinder wordt zoveel mogelijk beperkt, maar dit is niet helemaal te voorkomen. Er is voor de zondag gekozen, omdat het dan minder druk is op de weg en op het water.