Gemeente Waddinxveen koopt pand hotel De Unie

Waddinxveen – De gemeente Waddinxveen heeft het pand gekocht waarin eerst Hotel De Unie zat. Maandag 14 maart zetten burgemeester Nieuwenhuis en Nanne Veenstra van projectontwikkelaar reBirth de handtekening onder de koopovereenkomst. Met deze aankoop kunnen wij ook op lange termijn vluchtelingen op te vangen.

“Nu we het pand van Hotel De Unie hebben, kunnen we ook op lange termijn vluchtelingen opvangen. De crisisnoodopvang in De Dreef was voor anderhalve week en bood de vluchtelingen heel weinig privacy. De huidige locatie aan de Noordkade is al veel geschikter en biedt hen onderdak voor ten minste een half jaar. Met het inrichten van Hotel De Unie hopen we opvang te kunnen bieden zolang dat nodig is” zegt Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.

Verwarming, ventilatie en keuken ontbreken, waardoor opvang op de korte termijn niet kan. Het college van B&W legt zo snel mogelijk aan de gemeenteraad een voorstel voor met scenario’s en bijbehorend budget. Na het besluit van de raad maken wij het pand geschikt voor opvang voor de lange termijn.

Met de noodopvang van 120 plekken aan de Noordkade voldoet de gemeente Waddinxveen ruim aan de door de Veiligheidsregio gevraagde 80 plaatsen.