Commissaris van de Koning bezoekt Oekraïense vluchtelingen in Waddinxveen

Waddinxveen – De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft afgelopen donderdag de Oekraïense vluchtelingen in de noodopvang aan de Noordkade in Waddinxveen bezocht. Naast een rondleiding onder leiding van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis ging de commissaris in gesprek met een aantal vluchtelingen.

Commissaris van de Koning Jaap Smit

“Het is verschrikkelijk om te zien dat miljoenen Oekraïners op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Ze laten hun familie en vrienden, hun huis en hun land achter op zoek naar een veilig heenkomen. Tegelijkertijd is het hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die graag wat voor hen willen betekenen. Ik ben vandaag diep geraakt door de verhalen die ik heb gehoord van Oekraïense vluchtelingen en onder de indruk van de gemeente Waddinxveen en de inwoners die voor hen klaar staan.”

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis

“De Commissaris van de Koning wilde graag eens aan de Noordkade kijken, omdat hij had gehoord van de inzet van inwoners, ondernemers, organisaties, verenigingen en ambtenaren in Waddinxveen. Ik ben er ontzettend dankbaar voor dat de Waddinxveense samenleving haar hart openzet voor Oekraïense vluchtelingen die in zo’n moeilijke en heftige situatie zitten.”

Tekeningen voor Oekraïense vluchtelingen bij de Noordkade