Home NIEUWS Zevenhuizen Snoei- en rooi werkzaamheden Leliestraat en Ringvaartpark

Snoei- en rooi werkzaamheden Leliestraat en Ringvaartpark

Zevenhuizen – Op dit moment vinden er diverse snoei- en rooiwerkzaamheden plaats in de parken aan de Ringvaart en Leliestraat.

Verspreid tussen de oorspronkelijk aangebrachte beplanting hebben zich inheemse soorten gevestigd. Inheemse soorten zijn soorten die van nature in Nederland voorkomen, denk hierbij aan een vlierbes, es, esdoorn, els, wilg, braam. Deze inheemse plantensoorten overwoekeren de oorspronkelijk aangebrachte (gewenste) soorten, als ze niet tijdig zouden worden verwijderd.

Daarnaast is de oorspronkelijke beplanting (volgens beplantingsplan) te dicht op de paden, maar ook te dicht op elkaar aangebracht. Het gevolg daarvan is dat de gemeente meerdere malen per jaar de randen van de plantvakken grenzend aan de paden moet terugknippen om zogenaamd woekeren van de plantvakken te voorkomen.

Doel van de actie is het wegnemen van de ongewenste beplantingen en te komen tot een situatie die in evenwicht is. Een deel van de overgebleven/ gesnoeide beplanting heeft de ruimte gekregen om volledig uit te groeien zonder te hoeven worden gesnoeid. Er zijn ook gaten in de overgebleven beplantingen ontstaan. Een deel van deze gaten zal weer dichtgroeien, omdat er ook struiken tussen staan die tot vlak boven de grond zijn teruggesnoeid.

Herplanting

Na afronding van de werkzaamheden wordt een opname gedaan van de ontstane gaten in de plantvakken die niet meer zullen dicht groeien. Rekening houdend  met het oorspronkelijke beplantingsplan worden daar zoveel mogelijk weer dezelfde soorten terug geplant indien de ruimte daarvoor beschikbaar is. De randen langs het voetpad worden afgeplant met een laag sortiment aan sierheesters en uiteraard ook op voldoende afstand van het voetpad, zodat randsnoei zoveel mogelijk voorkomen wordt. De nieuwe aanplant/herplant wordt dit najaar aangebracht.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over dit project neem dan contact op met:

  • De heer J. van Leeuwen, toezichthouder groen Zevenhuizen, via (0180) 330 300