VVD Zuidplas wil debat voeren over opvanglocatie asielzoekers

Zuidplas – De VVD in Zuidplas wil graag een debat gaan voeren over het besluit onderzoek opvanglocatie statushouders en asielzoekers. Fractievoorzitter Ferry van Wijnen zegt dat zij achter het collega staan als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid op dit soort onderwerpen.

Zij zien een spanning ontstaan tussen de ambities die dit college heeft en de druk die op de organisatie staat. Naast deze zorgen stelt de VVD fractie dat een initiatief rond een opvanglocatie voor statushouders en asielzoekers een gedegen voorbereiding en ook kaders vraagt. Om deze reden willen zij deze informatie nota agenderen voor de gemeenteraad, met als doel om de spanning van het college en druk te bespreken en de kaders te stellen die het college kan meenemen in haar onderzoek met de mogelijke locatie an de opvang. Ook als het gaat om inburgering, scholing en openbare orde.

”Het is nog te vroeg om vast te stellen of onze VVD hiermee in zal stemmen, maar we vinden het sowieso van belang hier in de raad een debat over te voeren. Hier kunnen we het college kaders meegeven, waarbij dus te denken valt aan de locatie en de (terechte) zorgen van onze inwoners die er zeker zullen zijn” zegt van Wijnen,.