Voor Molen Windlust het eerste echte evenement na de corona tijd

Zuidplas – Op 14 mei vind weer de Nationale Molendag plaats. Iets waar heel wat mensen naar uitkijken aangezien dit jaar het eerste evenement is na de corona-tijd. 

“We zijn zo blij dat we van Nationale Molendag een evenement kunnen maken” vertelt een enthousiaste Rob Rosbergen. Er blijkt een uitgebreid programma te zijn. Een tombola waarvan de mooie prijzen, geschonken door diverse vrijwilligers en winkeliers, direct zijn mee te nemen. Rondleiding door enthousiaste gidsen.

Ook S1Voice het popkoor uit Nieuwerkerk aan den IJssel zal in de middag een aantal optredens verzorgen. “Het werelderfgoed ambacht van molenaar,” zegt Rob, “wordt ook uitgebreid toegelicht.” Maar ook gewoon even genieten van het prachtige uitzicht over de Hollandsche IJssel vanaf het terras of de steiger is de moeite waard. En, wanneer u er wat geld voor over hebt, zijn er opties om met de motorkruiser Libra een tochtje over diezelfde rivier te maken.

“Een grote taak voor de vrijwilligers is de molen in stand houden,” gaat Rob verder, “en behalve tijd en moeite is daar ook geld voor nodig.” Zoals de meeste monumenten is ook molen Windlust afhankelijk van kleine en grote donaties. “We houden de entree kosteloos maar zijn dankbaar voor alle bijdrage(n) in onze fooien bussen.” Besluit Rob, maar niet zonder iedereen van harte uit te nodigen om Nationale Molendag, 14 mei 2022, op molen Windlust te komen meemaken.

Op Nationale Molen (en Gemalen) dag proberen zo veel mogelijk molens open te zijn voor publiek en vaak met extra’s. Voor molen Windlust kunt u het laatste nieuws volgen op www.kortenoord.nl

De Nationale Molendag is een Nederlands evenement dat op 6 oktober 1973 voor het eerst door de Vereniging De Hollandsche Molen met medewerking van de VVV is georganiseerd om de mensen beter kennis te laten maken met de molens in hun omgeving. De eerste molendag, georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Hollandsche Molen, was dus in oktober, maar daarna vrijwel steeds op de tweede zaterdag in mei.