Vier basisscholen in Zuidplas doen mee aan de 65e editie van de landelijke boomfeestdag

Zuidplas – Woensdag 10 november 2021 wordt de 65ste editie van de jaarlijkse landelijke boomfeestdag gehouden. In gemeente Zuidplas gaan kinderen van vier verschillende basisscholen hieraan deelnemen. Op woensdag 10 november planten zij bomen met wethouders Jan Willem Schuurman, Jan Verbeek en burgemeester Han Weber.

Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijk(er) geworden. Het wordt meer gewaardeerd, en groen levert ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze beter motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. In vergelijk met een ‘versteende’ (school)omgeving zorgt het voor minder stress en een hoger psychologisch welbevinden van kinderen. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress, en herstellen de leerkrachten sneller van stress en vermoeidheid. Kortom, genoeg redenen om de speel- en leeromgeving van kinderen te vergroenen. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2021 is dan ook: Bomen maken gezond!

Dit jaar planten we daarom bomen verschillende schoolpleinen voor het verder vergroenen van de (school)omgeving.

Locatie/tijdstip
Woensdag 10 november 2021

 • Om 8:30 uur planten de leerlingen van Katholieke basisschool de Wingerd in Nieuwerkerk aan den IJssel (Locatie Beethovenlaan) samen met wethouder Jan Verbeek bomen op het plein van de school.

De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer Verheij B.V.

 • Om 9:00 uur planten de leerlingen van Christelijke basisschool de Eendragt in Zevenhuizen samen met burgemeester Han Weber bomen op het plein van de school.

De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer Punt B.V.

 • Om 11:30 uur planten de leerlingen van Katholieke basisschool Sint Jozef in Moordrecht samen met wethouder Jan Willem Schuurman bomen op het plein van de school.

De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer GKB B.V. 

 • Om 12:00 uur planten de leerlingen van Protestants Christelijke basisschool Meester Lalleman in Moordrecht samen met wethouder Jan Willem Schuurman bomen op het plein van de school. De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer GKB B.V.

Plantlocaties

 • Katholieke basisschool de Wingerd in Nieuwerkerk aan den IJssel
  Van Beethovenlaan 35, 2912 VK Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Katholieke basisschool Sint Jozef in Moordrecht
  Oudersvrucht 3, 2841 LN Moordrecht
 • Protestants christelijke basisschool Meester Lalleman in Moordrecht
  Oudersvrucht 7, 2841 LN Moordrecht
 • Christelijke basisschool de Eendragt in Zevenhuizen
  De Lente 1, 2761 VL Zevenhuizen

Activiteit
Opening/start door de wethouders en burgemeester.

Bomen planten in groepjes van drie of vier leerlingen, met hulp van de hovenier. Aansluitend zetten we per boom regenwormen uit ter verbetering van de vruchtbaarheid van de grond.

Na het planten van de bomen wordt er een groepsfoto gemaakt en onthullen we het herinneringspaaltje.