Veteranen uit IJsselgemeenten genieten van veteranenconcert

Veteranen uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel én Zuidplas hebben gisterenavond ter gelegenheid van Veteranendag met elkaar kunnen genieten van een bijzonder geslaagd concert in het Isala Theater.

De musici van het Orkest Koninklijke Marechaussee traden op voor de veteranen uit de drie gemeenten. Vooraf genoten de veteranen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

De 50 professioneel opgeleide muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van chef-dirigent kapitein Peter Kleine Schaars, zorgden voor een gevarieerd concertprogramma. De veteranen genoten onder andere van marsmuziek, een uniek optreden door 8 trombonisten, fanfare, maar ook van moderne muziek uit de Veteranen Top 50.

Scholieren bij première van educatieconcert
Eerder op de dag maakten scholieren kennis met het onderwerp veteranen. De scholen waren door de gemeenten uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de première van het concert “De missie, ver weg en toch dichtbij.” Een meeslepend, waargebeurd verhaal van de 14-jarige Marlies en haar vader Herman, die op missie is in Afghanistan. De leerlingen werden meegenomen in de belevingswereld van Marlies en haar vader. Vanaf het vertrek, maar ook na thuiskomst uit Afghanistan. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers zorgde voor de muzikale begeleiding.

Waardering voor de veteranen
Veteranen verdienen onze waardering. Waardering voor de Tweede Wereldoorlog-, Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea-veteranen, maar ook voor de jongere veteranen die zijn ingezet bij internationale vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan, Mali en nog zoveel meer.