Vanaf 2 mei aanvragen energietoeslag mogelijk

Zuidplas – Vanaf 2 mei kan ieder huishouden met een lager inkomen (tot 120% van het wettelijk sociaal minimum) de energietoeslag van € 800 aanvragen. Dit geld geeft de regering voor de hoge kosten van energierekening. Een huishouden kan het geld in 2022 één keer aanvragen. Mensen uit Zuidplas kunnen de aanvraag doen op: www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

IJsselgemeenten betaalt de energietoeslag aan veel huishoudens automatisch. Dit kan omdat de gemeente het inkomen kent. Zij hoeven de toeslag dan niet meer aan te vragen.Op vrijdag 29 april krijgt de laatste groep mensen het geld op hun rekening. Dan krijgen namelijk de mensen met bijzondere bijstand of aanvullende inkomensondersteuning (AIO) op hun AOW-pensioen van de Sociale Verzekeringsbank de € 800 uitbetaald.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Of kunt u rekeningen niet betalen of heeft u schulden? Dan kunt u hulp krijgen van de stichting ZO!

Neem contact op met Stichting ZO!. Telefoonnummer: 06 – 14417050 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur); e-mail: geldzaken@stzo.nl
Op www.stzo.nl staat meer informatie en openingstijden.