Start verkiezingscampagne “Ik kies voor Zuidplas”

Zuidplas – De verkiezingscampagne “Ik kies voor Zuidplas” is van start gegaan. Door heel Zuidplas hangen campagnebeelden met de oproep om te gaan stemmen op woensdag 16 maart. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan een stem uitbrengen op de politieke partij en kandidaat van zijn of haar voorkeur.

De komende periode krijgen de kiezers via verschillende kanalen meer informatie over het stemmen zelf, waar zij kunnen stemmen en op wie. Hierdoor stimuleert de gemeente inwoners om van hun stemrecht gebruik te maken, zodat de opkomst zo groot mogelijk wordt.

Dit jaar doen 8 politieke partijen mee aan de verkiezingen: VVD, CDA, PvdA/Groen Links, D66, CU/SGP, SP, NEZ en NGP. Deze laatste partij, Nieuwe Gemeente Politiek, doet dit jaar voor het eerst met de verkiezingen mee. Elke politieke partij heeft een eigen verkiezingsprogramma. Daarover is meer te lezen op de websites van de partijen. Ook stellen de partijen zich aan de kiezers voor in de verkiezingskrant, die 9 maart in Hart van Holland verschijnt.

In de avond na de verkiezingen op 16 maart volgen de eerste resultaten van de tellingen. De dagen daarna is bekend hoeveel stemmen elke politieke partij en elke kandidaat heeft gekregen. In de weken na de verkiezingen schrijven de politieke partijen die met elkaar willen samenwerken een coalitieakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders bekend. Het college van burgemeester en wethouders maakt vervolgens een collegeprogramma voor de komende 4 jaar. Beide documenten, het coalitieakkoord en het collegeprogramma, geven richting aan de ontwikkeling van de gemeente Zuidplas.

Voor meer informatie over de verkiezingen kijk op www.zuidplas.nl/verkiezingen.

Burgemeester Han Weber roept in deze videoboodschap iedereen van 18 jaar en ouder op te gaan stemmen op 16 maart.