SP Zuidplas: ”Stop per direct met Gazprom”

Zuidplas – De SP Fractie diende zojuist een motie vreemd in om per direct te stoppen met gasafname van Gazprom.

”Het Rusland van Poetin lijkt steeds meer een boevenstaat te worden. Vladimir Poetin, die door een grondwettelijke wijziging de macht in Rusland gegrepen heeft, ontpopt zich als een dictator die geen enkel respect heeft voor zijn politieke tegenstanders.” schrijft Serena Rodenburg in een persbericht.

In Rusland verdwijnen oppositieleiders en kritische journalisten een voor een in het gevang of worden vermoord. ”Het Russische parlement, de Doema, is een marionet van Poetin. Het Rusland van Poetin probeert digitaal invloed uit te oefenen op buitenlandse verkiezingen. Heeft Rusland de Krim geannexeerd. Onderdrukt met geweld bevolkingsgroepen die los willen van Rusland en schend het massaal mensenrechten. Wil het niet meewerken aan het onderzoek naar de daders van het neerschieten van vlucht MH17.”

Nu heeft het Rusland van Poetin, ondanks vele diplomatieke pogingen dit te voorkomen, de soevereiniteit van Oekraïne geschonden. ”Deze verwerpelijke schending moet tot een halt geroepen worden.” 

SP Zuidplas steunt daarom de petitie om per direct te stoppen met onnodig spekken van de Russische oorlogskas via Gazprom. Naast Zuidplas levert Gazprom ook aan SP zustergemeente Waddinxveen en het waterschap. Aan hen ook de oproep #StopGazprom.