Shell Express N219 open na renovatie en toch weer gesloten

Foto Louis Bekker

Zuidplas – Een enkele keer ben je als journalist zelf de oorzaak van een nieuwsfeit. Vanmiddag ging ik tanken bij het deze week weer geopende Shell Express tankstation aan de N219 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Wat opvalt is een mooi nieuw dak erop. Bij pomp 4 ben ik gestopt en direct rook ik een sterke benzinelucht, vlak voor dat ik eraan kwam zag ik een andere auto bij die pomp wegrijden en ik dacht “die zal wel wat te enthousiast met vulpistool aan de gang zijn geweest”. Totdat ik zag dat tijdens het vullen van mijn tank er een straaltje benzine uit de onderkant van de pompbehuizing kwam.

Conclusie “de oplevering van de renovatie van het tankstation is niet helemaal goed gegaan en er was een gevaarlijke situatie ontstaan”. Bellen met het telefoonnummer van Shell dat op de pomp staat, leverde een minutenlange wachttijd op en werd gewoon verbroken. Een mail naar het aangegeven emailadres heb ik wel gedaan, maar dat levert natuurlijk ook niet de nodige spoed op.

Dan maar 112 bellen en de brandweer inschakelen, die zijn gelukkig wel in actie gekomen, want korte tijd later was het benzinestation met rood-witte linten afgesloten en was er zand gestrooid rond pomp 4 en was de situatie veilig gesteld. Na 112 bellen voor de zekerheid de BuurtApp in Nieuwerkerk aan den IJssel geïnformeerd. Blijft de vraag: hoeveel automobilisten zijn gewoon weer ingestapt na het tanken bij pomp 4 en weggereden?

Wat kan er gebeuren in zo’n situatie? Dat is niet zo moeilijk voor te stellen, maar er vlakbij staat een grote caravanstalling met honderden caravans en even zovele gasflessen. Misschien is Nieuwerkerk aan den IJssel wel aan een ramp ontsnapt!

Door Louis Bekker