Ondernemers moeten pand Albert van ‘T Hartweg verlaten na vondst van drugslab

Foto: Nieuws op Beeld

Het bedrijf Greazy Customs moet net als een andere huurder het pand waar recent geleden een drugslab werd aangetroffen gedwongen verlaten. De gemeente heeft enkele dagen geleden de huurders geïnformeerd dat het pand voor een periode van een jaar wordt gesloten.

Aanleiding voor de sluiting is de vondst van een cocaïnewasserij bij de buurman van de huurders. In de nacht van 18 oktober viel de politie het bedrijfspand binnen. In de loods bij de buurman werd het drugslab aangetroffen. Voor de twee huurders, waaronder Greazy Customs die niets verkeerd deden is het een zure appel. Ze moeten noodgedwongen veel kosten maken om te verhuizen.

De gemeente zegt de huurder tegemoet te zijn gekomen: “Er is met de huurder meegedacht om deze een uitzonderingstermijn te geven op het besluit het pand te sluiten. Die termijn is bedoeld de huurder ruimte te geven, andere huisvesting te zoeken en bedrijfsmateriaal te verhuizen. Dit is niet verplicht, maar is redelijkerwijs wel toegekend”, aldus een woordvoerster van de gemeente Zuidplas.

Ondernemer Michael Jansen van Greazy Customs zegt de sluiting van het pand wel te begrijpen. Ook hij vindt dat criminaliteit een halt moet worden toegeroepen. Hij vindt echter wel dat de gemeente in overleg had kunnen treden. Dat is volgens hem bij slechts een mededeling gebleven.

Waar hij nu naartoe moet is nog niet bekend. Hopelijk kan hij in Nieuwerkerk blijven vanwege zijn klantenkring. Het kost in ieder geval heel veel geld.