Nieuwerkerker werkt zich als ontwerper op naar de top van Nederland

Foto: Florian Legters

Zuidplas – Florian Legters, de zoon van de bekende leraar, schrijver en NLP Coach Theo Legters in Nieuwerkerk aan de IJssel heeft zich als zelfstandige opgewerkt tot de top in zijn beroepsgroep in Nederland.

Al vaak hebben we veel van zijn mediacreaties gezien op TV en andere media, zonder te weten dat hij erachter zat. Florian is Production Designer en verzorgt de aankleding van films, series, commercials en documentaires.  Reclamebureaus huren Florian in om commercials te ontwerpen, hij bedenkt ze dus niet. Een Production Designer werkt nauw samen met regisseur en cameraman om met elkaar vast te stellen, wat de kijkers uiteindelijk te zien krijgen, zowel op tv als in de bioscoop.

Vooraanstaande regisseurs waarderen zijn bijzondere manier van het omzetten van een idee in beeld en veel van de producties blinken uit in originaliteit, daar waar het zijn inbreng betreft. Voorbeelden zijn De Luizenmoeder, KLEM, Huisvrouwen bestaan niet en Dikkertje Dap. Daarnaast heeft Florian ook meegedaan met de productie van de ondersteunende attractiefilms van De Efteling, zoals Baron 1898 en de Wereld van Pardoes. Maar heeft hij tevens bijgedragen aan het ontwerp van de decors van de  Edwin Evers Band en Victor Mids in Ziggodome. Ook voor Kate Perry heeft hij een klus gedaan en zijn kinderfilms winnen vaak internationale prijzen.

Het werk van Florian is in feite dat wat de creatievelingen van het reclamebureau (of de regisseur) bedenken, om te zetten in beelden. Alles wat je dan bij een commercial, serie of film in beeld ziet is door Florian bepaald, geregeld en bedacht.

Florian is ook verantwoordelijk voor de volledige vormgeving van de commercials van de Staatsloterij Oudejaarstrekking met o.a. ‘Frummel de kat’ en eerder met ‘Freddy de Egel’, die beide de STER Gouden Loeki van dat jaar hebben gewonnen.

Florian woont tegenwoordig in Zaandam met zijn vrouw en dochter Bobbie en heeft daar een BV, Uncrowned King. Op zijn instagram (@Florianlegters) zijn nog veel voorbeelden van zijn bijzondere werkzaamheden te vinden.

Door Louis Bekker