Nieuwe directeur Sportstichting Zuidplas

Zuidplas – Per 1 mei is Mark Lensselink (44) aan de slag gegaan als directeur van de Sportstichting Zuidplas. Hij volgt hiermee Minne Dolstra op die deze functie op interim basis de afgelopen maanden heeft ingevuld. Lensselink komt over van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Als relatiemanager was hij daar verantwoordelijk voor de contacten met gemeenten op bestuurlijk niveau.

Verreweg het grootste gedeelte van zijn loopbaan was hij actief in de Rotterdamse sportwereld, onder andere bij Rotterdam Sportsupport. “Ik wilde ontzettend graag weer terug naar de sport. Ik kijk uit naar het leggen van verbindingen met verenigingen, onderwijs, welzijn, bedrijfsleven, gezondheid en zorg.

Sport is niet alleen een mooi doel op zich, maar vooral ook een middel om een positieve bijdrage te leveren aan diverse (sociaal) maatschappelijke vraagstukken. Het beheer en de exploitatie van de verschillende sportaccommodaties zijn belangrijke kerntaken. Daarnaast is de afdeling ‘sport en bewegen’ ondergebracht bij de organisatie en daarmee is de stichting het Sportloket voor de gemeente Zuidplas, besluit Lensselink.”