Leendert Karremans: ”Het is jammer dat een leuk initiatief op deze manier in het nieuws komt”

Zuidplas – Ambtenaren van de gemeente Zuidplas kunnen in de eerste week van het politieke seizoen een traktatie tegemoet zien. Dat kondigen VVD en CDA aan. Maar er ontstond een discussie in de gemeenteraad over deze gebakjes.

‘Het is wat hè?’ zegt gemeenteraadslid VVD Leendert Karreman vanochtend in de ochtendshow van DichtbijFM. VVD-raadslid Leendert Karreman kwam met het initiatief, kreeg steun van het CDA, maar de andere partijen waren tegen. Ze vonden het een opzichtige publiciteitsstunt van de VVD.

”De motie werd minder goed ontvangen dan wij hadden verwacht. Wij wilde niet dat de belastingbetaler het gebakje moeten financieren. Wij bedachten om dit door verschillende fracties laten betalen maar daar dachten zij kennelijk anders over” vertelt Karreman.

”Wij hebben de motie aangepast naar dat de VVD de kosten gaat betalen en wie graag mee willen financieren mag het graag melden”.

Tot nu toe heeft alleen CDA in Zuidplas aangegeven mee te willen betalen. Op de vraag van Jeroen Buitenhek van DichtbijFM of zij nu hun logo’s (VVD en CDA) op het gebakje laten zetten reageerde Karreman ”Ja alsof je mijn gedachten kan lezen, ja dat gaan we nu wel doen”.

Bekijk hieronder het fragment.