Kerstpost voor alle 75+’ers

Zuidplas – Eind december 2021 werden alle inwoners van Zuidplas van 75+ verrast met kerstpost van Stichting ZO! In elk pakketje zat een kerstkleurkaart van een leerling, een kerstkaart van ZO!, een brief van de ouderenadviseurs en een kleine kerstattentie.

Voor de coronamaatregelen organiseerde het Ouderenadvies elk jaar een Nieuwjaarsontmoeting in de dorpen van Zuidplas. Tijdens dit gezellig ‘samenzijn’ was de wethouder ook aanwezig voor een nieuwjaarstoespraak en konden de aanwezigen genieten van een lekker hapje en drankje. Door de corona maatregelen kan ook deze keer de ontmoeting niet plaatsvinden.

Als alternatief ontstond vorig jaar het idee om alle ouderen van 75+ te verrassen met kerstpost. Dit werd heel goed ontvangen, waardoor ZO! ook dit jaar de handen uit de mouwen stak om de 2.686 (!) enveloppen te vullen. Met dank aan alle leerlingen van basisscholen voor de mooie kerstkleurkaarten en de vrijwilligers van het Ouderenadvies voor alle hand- en spandiensten.

Ook werd er een alternatief gevonden voor de toespraak van de wethouder. Vrijdagochtend 24 december waren zowel wethouder Daan de Haas als directeur-bestuurder Ed Lugthart te beluisteren bij ‘Dichtbij het nieuws’, waar zij o.a. de ouderen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensten.