Inzameling voor de dieren in Oekraïne

Zuidplas – Afgelopen zaterdag eindigde de lokale actie voor het inzameling van benodigdheden voor dieren in Oekraïne. In de weken ervoor waren mensen opgeroepen alles wat bruikbaar is voor honden, katten & knaagdieren te verzamelen en dat kon ingeleverd worden tussen 12 en 14 aan ’t Weegje.

Hier stond een kleine vrachtwagen klaar waarin de spullen konden worden gezet, zodat die daarna in een keer naar de centrale opslag konden worden gebracht. Er werden ook nog stroopwafels en armbandjes verkocht en er kon ook gewoon geld in een donatie spaarpot worden gedaan. Dit bracht bij elkaar ook nog 329 euro op.

Ook gaf de hondenschool reuk&zo nog een gratis workshop aan mensen die een hond bij zich hadden. En tot slot kon iedereen die langskwam op wat te doneren nog een portie poffertjes halen.

In het hele land worden en zijn er lokale acties gehouden, al deze spullen zijn verzamelend in een centrale opslag in Boskoop en binnenkort vertrek een team van Stichting Konijn in Nood naar Oekraïne met 23 ton goederen om deze zelf af te geven bij de dierenasiels die het juist nu enorm zwaar hebben.