Home NIEUWS Nieuwerkerk In april te hoge afschrijving automatische incasso onroerende zaakbelasting

In april te hoge afschrijving automatische incasso onroerende zaakbelasting

Zuidplas – Het maandbedrag van de gemeentelijke belastingen dat van uw rekening wordt afgeschreven is deze maand wat hoger.

Dit geldt voor huiseigenaren en gebruikers van niet-woningen, zoals bedrijfspanden. In dit artikel leggen we uit waarom dat is en hoe we dit oplossen. Het gaat om het bedrag dat op vrijdag 30 april wordt afgeschreven. Het gaat om een automatische incasso van de gemeente. Dit betekent dat u afgesproken heeft met de gemeente om de belastingen in tien maanden tijd te betalen. Dit gebeurt vanzelf, u hoeft daar verder niets meer voor te doen.

Als gevolg van een eenmalige fout in ons systeem, is het totaalbedrag van de OZB (onroerende-zaakbelasting) verdeeld over 9 maanden in plaats van de met u afgesproken 10 maanden. Het bedrag deze maand is daardoor hoger. Het was helaas niet mogelijk om deze maand nog het bedrag aan te passen. Hoeveel het hogere bedrag is, ligt aan het bedrag van de gemeentelijke belastingen. Een voorbeeld: Als het aanslagbedrag van € 500 is, betekent dit een hogere incasso van € 5.

Gemeente Zuidplas gaat deze maand het te veel betaalde bedrag verdelen over de overige maanden. Die maanden zal je dus iets minder betalen. Je betaalt het totaalbedrag nog steeds in tien delen en het totaalbedrag blijft gewoon gelijk. Alleen betaal je 30 april wat meer dan in de andere maanden.

De gemeente vraagt je om het incassobedrag voor vrijdag 30 april niet terug te boeken (te storneren).