Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2021 bekend

Zuidplas- De namen van de genomineerden voor 6e editie van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas zijn bekend. De jury van de Cultuurprijs heeft deze drie genomineerden voorgedragen: schrijver/cultuurmaker Rob Stolk, theatermaker Peter Lems en Stichting Steenovens Klein Hitland.

De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021 wordt op 5 november 2021 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Jan Verbeek.

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en Zuidplas ook cultureel op de kaart zet.  Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object en mag een geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente.

Onafhankelijke jury
De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Marja Meijer, Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid en Peter Schilthuizen.