Gemeenteraadverkiezingen 2022; wat is echt belangrijk in Zuidplas

Zuidplas – Gemeente Zuidplas wil graag dat inwoners meedenken door de enquête in te vullen voor het samenstellen van de Stemhulp ‘MijnStem’.

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 staan al weer voor de deur. In maart 2022 kunnen inwoners van Zuidplas hun stem uitbrengen. Om hierbij te ondersteunen is er de stemhulp ‘MijnStem’. Deze stemhulp bevat ongeveer 30 stellingen over de gemeente Zuidplas. Door deze stellingen te beantwoorden krijgt u een overzicht te zien van de partijen die het beste bij u passen.

Help mee aan het opstellen van de Stemhulp

Op 10 november wordt er een online enquête uitgezet over de belangrijke thema’s onder de inwoners van de gemeente. In deze enquête kunt u aangeven wat voor u belangrijke thema’s zijn.

  • Wat vindt u nou belangrijk in de gemeente
  • Waar moeten de politieke partijen volgens u iets van vinden

De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in het opstellen van de stellingen van ‘MijnStem’.

Naar de enquête

Oproep richting (nieuwe) politieke partijen

Om als partij volledig mee te kunnen doen aan ‘MijnStem’, is het belangrijk om u tijdig te melden bij de griffie door te mailen naar griffie@zuidplas.nl.
Geef hierbij aan of u een bestaande of een nieuwe partij bent.

Het maken van de stellingen begint in november. Vanaf december kunnen de partijen zich positioneren op de stellingen.

Registratie nieuwe politieke partij tot 20 december 2021

Nieuwe partijen kunnen zich tot uiterlijk 20 december 2021 registreren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Registreren nieuwe lokale politieke partijen