Gemeentelijke onderscheiding voor Adri den Boer

Nieuwerkerk – In een volle oudheidkamer van de 30-jarige Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel heeft Adri den Boer De Golfslag ontvangen uit handen van loco-burgemeester Jan Verbeek oa voor zijn betekenisvolle inzet, trouw en hart voor de lokale historie. 
Veel inwoners zullen Adri den Boer kennen van zijn tweewekelijkse rubriek Toen en Nu in Het Kanaal. Een vergelijkbare rubriek Oud plus Heden is hij nadien voor Hart van Holland gaan verzorgen. In zijn teksten voor deze kranten legt hij altijd het verband met de huidige gemeente Zuidplas.
Naast deze rubrieken schreef Den Boer boeken (15) over aspecten van de Nieuwerkerkse geschiedenis. Een niet te onderschatten centrale rol vervulde hij bij de totstandkoming en inrichting van de Oudheidkamer (sinds 1992) met een verzameling van inmiddels 10.000 objecten.
Hij heeft zich de afgelopen 30 jaar op zijn kenmerkende bescheiden wijze zeer verdienstelijk gemaakt voor de lokale geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel en Zuidplas als geheel, en het borgen en doorgeven ervan. Zonder deze lokale kennis van de geschiedenis en zijn langdurige inzet voor het behoud van erfgoed zou Zuidplas zijn/haar heden en toekomst minder goed begrijpen. Voor de samenleving als geheel is zijn persoonlijke inbreng, loyaliteit en betrokkenheid dan ook onmisbaar.