‘Gemeente Zuidplas is een veilige gemeente’

Zuidplas – Zuidplas is een hele veilige gemeente. Althans, dat is de conclusie van vertrekkend teamchef Peter Wijnen.

In het eerste kwartaal van 2021 zijn een geen overvallen en straatroven gemeld en ook het aantal woninginbraken daalde flink (van 51 in 2020 naar 18 in 2021).

Het aantal meldingen van Jeugdoverlast steeg in het eerste kwartaal van 2021 wel flink. Van 53 in 2020 naar 113 in 2021. Dit komt volgens de Politie door thuiszittende jongeren aan de  ene kant en thuiswerkende burgers aan de andere kant.

”Als we kijken naar het totaal aantal meldingen die in het eerste kwartaal van 2021 bij de politie zijn binnen gekomen, zien we dat met name Nieuwerkerk de meeste ellende te verwerken krijgt”.

Vooral fietsendiefstal (station Nieuwerkerk) en jeugdoverlast (Winkelcentrum Reigerhof) komen daar beduidend meer voor dan in de andere dorpen van Zuidplas.

De eind conclusie van zowel Politie als Gemeente is dat er in Zuidplas echt wel wat gebeurd maar dat het over het algemeen een hele veilige gemeente is.

Teamchef Peter Wijnen van de Gemeenten Waddinxveen en Zuidplas zwaait deze week tevens af, hij gaat vanaf begin volgende week aan de slag als teamchef in de Gemeente Gouda en Bodegraven-Reeuwijk.