Film Zuidplas Herdenkt op 4 mei vanavond om 19:15 uur

Foto: Jan Verbeek

Vandaag is het 4 mei. Zuidplas herdenkt vanwege corona op aangepaste wijze. De gemeente Zuidplas verzorgt in plaats daarvan een betekenisvolle online herdenking. In de film Zuidplas herdenkt op 4 mei gaan we langs alle herdenkingsmonumenten in de dorpen van de gemeente Zuidplas en luisteren we naar woorden van bezinning, troost en hoop. De muziek wordt verzorgd door De Kleine Trompetter uit Zevenhuizen. Kijk vanavond om 19:15 uur.

 

19:15 uur Zuidplas herdenkt op 4 mei   

Inwoners gaan kijken naar:

–           Muziek van De Kleine Trompetter ( ieder muzieklid is apart gefilmd en georkestreerd)

–           Woorden van bezinning en troost bij ieder herdenkingsmonument.

Met bijdragen voor en achter de schermen van oa kinderburgemeester Anna Lamot, leerlingen en docenten Thorbecke Scholengemeenschap, veteraan Pieter Blonk, John McCormick Foundation, Geert van der Burg, Iris Schinkelshoek, Daniel de Witte, Marijke Edel en Brord van Westing en burgemeester Han Weber.  De film is tot stand gekomen via een samenwerking van De Kleine Trompetter, Dorpshuis Swanla, gemeente Zuidplas en lokaal producent Hans Heesterbeeken met dank aan alle bijdragen.

 

Hoe Dodenherdenking in Zuidplas bekijken?
Kijk op 4 mei vanuit huis om 19:15 uur naar de film Zuidplas herdenkt op 4 mei. Dit wordt uitgezonden via www.zuidplas.nl  | Zuidplas Facebook  | Zuidplas Twitter  | Zuidplas YouTube of direct via deze link  https://youtu.be/woR4EUZpYkM

Kerkklokken luiden

Tussen 19:47 en 19:57 uur luiden de kerkklokken in Zuidplas. Ook het carillon naast het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel kleppert. Om 20:00 uur zijn wij twee minuten stil.

 

Lancering Podcast met een levensecht ervaringsverhaal uit Moordrecht

Vanmiddag lanceert burgemeester Han Weber de podcast Van Vrees naar Hoop. In plaats van een toneelstuk verzorgt Theater voor Iedereen dit jaar een podcast, een verhaal voor aan de keukentafel, waar je in stilte, samen of alleen, naar mag luisteren. De podcast ‘Van Vrees naar Hoop’ gaat op 4 mei ‘live’ via YouTube en vertelt over mevrouw Fresen (94 jaar) uit Moordrecht en wat zij aan het eind van WOII in 1945 heeft ervaren aan schaarste, gemis, en hoe de geallieerden voedseldroppingen  verzorgden in ‘operatie Manna’ om burgers te ondersteunen. Een verhaal van hoop, opdat wij nooit vergeten.

 

Vlag mag op 4 mei hele dag halfstok ( van zonsopgang tot –ondergang)

In tegenstelling tot andere jaren mag de vlag op dinsdag 4 mei vanaf zonsopgang tot zonsondergang halfstok.