De Zonnebloem bezoekt Orchideeënkwekerij Gebroeders Van Erkel

Nieuwerkerk – De Zonnebloem heeft op uitnodiging van de Orchideeënkwekerij Gebroeders Van Erkel in Nieuwerkerk aan den IJssel de kassen bezocht. De vrijwilligers haalden de gasten op die zin hadden in dit uitje en togen op donderdagochtend naar het bedrijf aan de 2e Tochtweg. Daar aangekomen werd iedereen onthaald op koffie, dan wel thee met een lekker stuk koek. Ook gaf de heer van Erkel uitleg over de orchidee.
De heer van Erkel nam daarna de Zonnebloem groep mee de kassen in. De tocht ging over lange paden in de enorme kassen waar een veelheid van bloemen worden gekweekt. Hij liet zien hoe het bedrijf de verschillende bloemen kweekt. Een orchideebloem heeft als het ware een soort tong in het midden van de bloem. Daarop brengt de kweker stuifmeel aan van de gewenste kleuren. Latere bloemen die ontstaan krijgen zo andere kleuren. Deze techniek beheerst het bedrijf zeer goed zo blijkt uit de grote hoeveelheid aan verschillende kleuren die de gasten te zien krijgen.
Na afloop van de rondgang in het bedrijf kregen de gasten een mooie grote orchideetak. Vervolgens brachten de vrijwilligers de gasten weer naar huis na weer een leuk uitje van de Zonnebloem. Zoals een gast aangaf: “We hebben wel veel verschillende activiteiten zo achter elkaar”.