Bouw Hoogspanningsstation Zuidplaspolder

Zuidplas – Om ervoor te zorgen dat huidige en toekomstige generaties inwoners en bedrijven uit Zuidplas en omgeving over voldoende energie beschikken versterken TenneT, Liander en Stedin het elektriciteitsnet in Zuid-Holland.
Landelijk hoogspanningsnetbeheerder TenneT en de regionale netbeheerders Liander en Stedin hebben plannen om een hoogspannings- en middenspanningsstation te bouwen vlakbij Zevenhuizen. Behalve het hoogspanningsstation komen in de omgeving ook diverse ondergrondse hoogspanningsverbindingen. Met deze uitbreiding garanderen we in de toekomst de elektriciteitsvoorziening in de omgeving van Zuidplas, Waddinxveen, Lansingerland, Zoetermeer en Gouda.
Niet alle locaties lenen zich voor een dergelijk bouwwerk, daarom zijn zorgvuldige afwegingen gemaakt. Er is bewust gekozen voor een locatie vlakbij de snelweg en het kassengebied. Op het kaartje ziet u waar het nieuwe hoogspanningsstation in de Zuidplaspolder is gepland.
Op 28 januari om 19:30 uur organiseren Gemeente Zuidplas, TenneT, Stedin en Liander een digitale informatiebijeenkomst over de bouw van het hoogspanningsstation en de aanleg van de ondergrondse hoogspanningsverbinding. Op www.tennet.eu/zuidplaspolder tref je meer informatie over de bouw en kan jij je aanmelden. Of meld je hier aan.