Beleef Zuidplas Molen-Stempel-Fiets-Tocht gepresenteerd

Zuidplas – Samen met de Beleef Zuidplas ambassadeurs – recreatiepark de Koornmolen, Park Hitland & Molen Windlust – heeft Beleefd Zuidplas twee fietsroutes dwars door de watertuin in kaart gebracht.

Een korte route van ongeveer 25 km voor gezinnen met kinderen en een lange route van ongeveer 40 km voor de bikkels, langs onze prachtige monumentale blikvangers aan de horizon: de molens van Zuidplas.

Stempelkaart
De routes vind je op onze Molenstempelkaart. Haal voor je aan de fietstocht begint de stempelkaart op bij:

Recreatiepark de Koornmolen, Tweemanspolder 6A in Zevenhuizen

Park Hitland, Blaardorpseweg 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Van Der Valk Hotel Rotterdam – Nieuwerkerk, Parallelweg – Zuid 185 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Stempel de kaart vol bij de stempelpunten tijdens je fietstocht. Aan het einde van de rit krijgen kinderen bij een volle stempelkaart bovendien een lekkere versnapering. Lever daarvoor je volle stempelkaart in bij Recreatiepark de Koornmolen of Park Hitland. Je kan zelf bepalen waar.

Stempelpunten
Volg je een van de routes op onze kaart, dan kom je onderweg stempelkastjes tegen. In deze kastjes zitten stempels die je op de stempelkaart kunt zetten. De stempelpunten vind je op de stempelkaart, maar voor alle duidelijkheid zie je ze hier ook op een rij:

1. Nieuwerkerk aan den IJssel – Molen Windlust

2. Zevenhuizen bij de achterste molen op de 3-as Molenviergang, achteraan het schelpenpaadje, Tweemanspolder Nr.1

3. Zevenhuizen bij de aparte molen van de Molenviergang -> Tweemanspolder Nr. 4

4. Zevenhuizen bij de Eendrachtsmolen

Op de route kom je diverse eet- en drinkgelegenheden tegen en leuke bezienswaardigheden, zoals het veerpontje naar Ouderkerk en de natuurspeeltuin de Hennipgaarde. Al onze tips vind je terug op de stempelkaart.