Beleef Zuidplas door de ogen van ambassadeurs

Zuidplas – Wethouder Daan de Haas (Recreatie & Toerisme) heeft recent een stevige fietstocht door Zuidplas gedaan. In een video zien we hem verschillende ambassadeurs bezoeken die Zuidplas op de kaart zetten als aantrekkelijk waterrijk gebied waar je kunt loskomen van stedelijke hectiek. Ze vertellen over de waarde van het gebiedsprofiel van Beleef Zuidplas en wat samenwerken voor hen betekent.

Wethouder Daan de Haas: ‘We willen met ons verhaal andere horecaondernemers, cultuurmakers, mensen met nieuwe initiatieven op het spoor zetten om samen te werken en zo Zuidplas regionaal op de kaart te zetten. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe arrangementen verzinnen, zoals de ‘Molen stempelfietstocht’ en elkaar lokaal versterken op het terrein van horeca en recreatie. Zo kunnen we inwoners én bezoekers een dagje beleving in Zuidplas aanbieden. Want er is hier zoveel mogelijk, zoals slimme combinaties van bewegen, varen en food. Team Beleef Zuidplas kan daarbij adviseren en meehelpen met de PR en branding.”

 

Aan de video hebben meegewerkt:

Marina Veerman, Zevenhuizense schaatsclub en Snertwandeltocht

Roxanne den Ouden, Golfbaan Hitland | Park Hitland

Bas Roos, Recreatiepark De Koornmolen

Pepijn de Groot, oud inwoner Zevenhuizen | tekstschrijver Tour de Zuidplas

Hans Heesterbeek, directie Leefgoed De Olifant

Rob Belterman, natuurfotograaf

Rob Rosbergen, korenmolen Windlust

Pippin Foods, Kim en Jan Kooter

Johan Ottevanger, bovenmolen Molenviergang

Hotel van der Valk, Nieuwerkerk aan den IJssel

De video is vervaardigd door Jacolien Rog in samenwerking met Team Beleef Zuidplas

 

Contact met Team Beleef Zuidplas?

Neem contact op met Team Beleef Zuidplas voor advies en support bij nieuwe arrangementen en gezamenlijke marketing op de socials via beleefzuidplas@zuidplas.nl of T.0180-330 300. Ontvang tevens gratis het brandbook met toolbox (logoset).

 

Zuidplas, Watertuin van de zuidelijke Randstad

Dat is het gebiedsprofiel van Zuidplas, het gebied waarin de vier dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, twee buurtschappen Oud-Verlaat en Ver-Hitland, twee rivieren Rotte en Hollandse IJssel, een Ringvaart, de Zevenhuizerplas, twee recreatiegebieden Rottemeren en Hitland, de Steenovens, de molens en polders, het cultureel erfgoed, de roeibaan en waterberging ieder op zich unieke iconen zijn. Het gebied ligt tussen Rotterdam, Gouda en Zoetermeer.