Aankomstfeest Sinterklaas in Nieuwerkerk afgeblazen

Nieuwerkerk – Na de persconferentie en langdurig intern overleg zit er voor de stichting Evenement niets anders op dan het aankomstfeest van Sinterklaas in de Nieuwerkerkse Parkzoomhal af te blazen.

Voor het feest waren inmiddels bijna 300 aanmeldingen binnengekomen bij de sportstichting Zuidplas maar met de enorme toename van het coronabesmettingen in Zuidplas is voor organisator Stichting Evenement een te groot risico

Woordvoerder Paul van Waasdijk heeft een dubbel gevoel, enerzijds snapt hij en zijn leden dat het risico op verdere besmetting groot is, anderzijds het weer geen evenement: “We hebben vanaf de uitbraak het ene na het andere evenement moeten afblazen en we waren blij eindelijk iets te kunnen organiseren voor de inwoners. Onze vrijwilligers en de Sportstichting hebben hard gewerkt aan voorbereiding voor dit feest en zo vlak van tevoren dit te moeten afblazen is zuur voor hen. Toch achten wij het risico te groot en de gemeente kon op deze korte termijn ons geen passend advies voor geven”.

Het aankomstfeest was al een alternatief voor de traditionele aankomst in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. Door de krappe ruimte en de verplichting het af te moeten zetten met hekken en toegang met een QR-check was het niet mogelijk de aankomst daar te organiseren. “We hadden geen alternatieve plek en daarom hebben we gekozen voor een feest. Niet iedereen kon dit waarderen maar dit was enige waarvoor we een vergunning konden krijgen. Zonder vergunning houdt alles op voor ons” aldus van Waasdijk.

De kleurwedstrijd gaat gewoon door, Sinterklaas zal deze gaan bekijken en de mooist gekleurde kleurplaten uitkiezen en de prijsjes bij de winnaar laten bezorgen. Stichting Evenement hoopt in 2022 wel weer een ouderwetse aankomst in het oude dorp te organiseren.